Quant a

ICA-AtoM és una aplicació per a la descripció arxivística localitzada a la xarxa que compleix amb els estàndards del Consell Internacional d'Arxius (ICA). AtoM és l'acrònim d'Access to Memory. El software ha estat desenvolupat per l'empresa canadenca Artefactual Systems, la qual també és la responsable del suport a la comunitat d'usuaris. La base tecnològica d'aquest software es basa en una infraestructura digital de desenvolupament (Symfony) que funciona sobre Apache (servidor web HTTP de codi obert), MySql i PHP (llenguatge de codi obert adequat per al desenvolupament al web i incrustable en HTML).

L'ICA i els seus <a href: "https://www.ica-atom.org/about#partners"> col·laboradors en el projecte han concebut aquesta aplicació com un software de codi obert (llicència GPL) amb el propòsit d'oferir a les institucions arxivístiques una alternativa gratuïta i de fàcil ús per publicar les seves col·leccions en línia. El programa permet realitzat una descripció multinivell, adaptant-se al model de descripció arxivística actual (ISAD(G), ISAAR (CPF), ISDIAH i ISDF.

En aquest cas, la versió d'AtoM correspon a la versió 2.2.1, instal·lada per l'Àrea de les TIC i personalitzada segons el manual d'estil de la UVic-UCC per l'Àrea de Màrqueting, a petició del servei de Gestió Documental i Arxiu, en data d'11 de maig de 2016 (del desembre de 2015 fins a principis de maig de 2016 hi ha instal·lada la versió 2.2.0).

Si desitja més informació sobre com utilitzar el software, pot dirigir-se a <a href:"https://www.accesstomemory.org/ca/docs/2.2/"> "Documentació" o si desitja consultar la documentació que hi ha penjada, pulsi el botó "Cerca" que hi ha a l'esquerre de la pantalla.