udc R2531 - Investidura de Linda H. Aiken

Inestidura de Linda H. Aiken 01 Inestidura de Linda H. Aiken 02 Inestidura de Linda H. Aiken 03 Inestidura de Linda H. Aiken 04 Inestidura de Linda H. Aiken 05 Inestidura de Linda H. Aiken 06 Inestidura de Linda H. Aiken 07 Inestidura de Linda H. Aiken 08 Inestidura de Linda H. Aiken 09 Inestidura de Linda H. Aiken 10 Inestidura de Linda H. Aiken 11 Inestidura de Linda H. Aiken 12 Inestidura de Linda H. Aiken 13 Inestidura de Linda H. Aiken 14 Inestidura de Linda H. Aiken 15 Inestidura de Linda H. Aiken 16 Inestidura de Linda H. Aiken 17 Inestidura de Linda H. Aiken 18 Inestidura de Linda H. Aiken 19 Inestidura de Linda H. Aiken 20 Inestidura de Linda H. Aiken 21 Inestidura de Linda H. Aiken 22 Inestidura de Linda H. Aiken 23 Inestidura de Linda H. Aiken 24

Àrea d'identificació

Codi de referència

ES CAT AUVIC AF02-AF02.03-C131-R2531

Títol

Investidura de Linda H. Aiken

Data(es)

  • 2017-05-29 (Creació)

Nivell de descripció

udc

Volum i suport

24 imatges digitals, 39,4 MB

Àrea de context

Nom del productor

Història biogràfica

Història arxivística

Origen de l'ingrés o de la transferència

Àrea de contingut i estructura

Abast i contingut

Valoració, destrucció i programació

Ingressos

Sistema d'organització

Àrea de condicions d'accés i ús

Condicions d'accés

Condicions de reproducció

Idioma del material

Escriptura dels documents

Nota sobre les llengües i escriptures

Característiques físiques i requeriments tècnics

Instruments de descripció

Àrea de documentació relacionada

Existència i localització dels originals

U:\Fotos\2016-2017\Rectorat\Actes\DHC Linda H. Aiken

Existència i localització de reproduccions

Unitats de descripció relacionades

Descripcions relacionades

Àrea de notes

Nota

Investidura de la setena Doctora Honoris Causa de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, Linda H. Aiken. Amb aquest títol honorífic la Universitat reconeix una de les figures cabdals del món de la Infermeria que amb la seva recerca ha contribuït a prestigiar la professió a tot el món, a valorar la seva contribució a la recuperació i la qualitat de vida dels pacients i a reconèixer el seu paper en el bon funcionament de la institució hospitalària.
Linda H. Aiken va nèixer a Florida l’any 1943, és infermera i doctora en sociologia per la Universitat de Texas. Actualment és la directora de la càtedra Clara M. Fagin de lideratge infermer de la Universitat de Pensilvània, on també fa classes de Sociologia, i on dirigeix el Center of Health Outcomes and Policy Research. És membre de l’Acadèmia Americana d’Infermeria (FAAN) i del Royal College of Nursing del Regne Unit, institucions que vetllen per la promoció de l’excel·lència de la pràctica i pel desenvolupament de polítiques de salut.
Van presidir l'acte el rector de la Universitat, Jordi Montaña, el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vic i president de la Fundació d’Estudis Superior en Ciències de la Salut, Dr. Josep Arimany i la secretària general de la Universitat, M Àngels Crusellas.
La padrina de la nova doctora va ser Paola Galbany, degana de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar. L’encarregada de pronunciar la Laudatio va ser la Dra. Mireia Subirana, exdegana de la Facultat, que va desgranar punt per punt la trajectòria biogràfica i investigadora d'Aiken.
Aquest doctorat honoris causa s’atorga coincidint amb la celebració del 35è aniversari dels estudis d’Infermeria a Vic.
Com mana la tradició, una setantena de doctors de la UVic-UCC van entrar en processó a la sala lluint la medalla de doctor de la Universitat. Durant l’acte, l’artista osonenc Marià Dinarès va lliurar a la Dra. Aiken l’original de la caplletra commemorativa del seu doctorat honoris causa. Finalment, els Emboirats de la UVic van aixecar un pilar d’honor a la nova doctora. En el seu parlament, la Dra. Aiken va dir que era “la millor cerimònia universitària que m’han dedicat”.

Identificador(s) altenatiu

Punts d'accés

Punts d'accés per matèria

Punts d'accés per lloc

Punts d'accés per autoritat

Punts d'accés de gènere

Àrea de control de la descripció

Identificador de la descripció

CAT AUVIC AF02-AF02.03-C131-R2531

Identificador de la institució

CAT AUVIC

Regles o convencions

Norma de Descripció Arxivística de Catalunya (NODAC). Barcelona: Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura. Subdirecció general d'Arxiu i Associació d'Arxivers de Catalunya, 2007.

Estat d'elaboració

Finalitzat

Nivell de detall

Bàsic

Dates de creació revisió eliminació

2018-06-05 (data de creació)

Idioma(es)

  • català

Escriptura(es)

Fonts

L'Apunt, bloc informatiu de la UVic, 1 de juny de 2017. Consultable a: http://mon.uvic.cat/lapunt/dra-linda-aiken-el-nostre-personal-dinfermeria-es-un-be-nacional/ (data de consulta: 05/06/18)
L'Apunt, bloc informatiu de la UVic, 25 de maig de 2017. Consultable a: http://mon.uvic.cat/lapunt/15681-2/ (data de consulta: 05/06/18)
L'Apunt, bloc informatiu de la UVic, 11 de maig de 2017. Consultable a: http://mon.uvic.cat/lapunt/la-doctora-linda-h-aiken-sera-doctora-honoris-causa-de-la-uvic-ucc/ (data de consulta: 05/06/18)
Revista Campus de la UVic, núm. 161, setembre de 2017, pàg. 9. Consultable a: http://hdl.handle.net/10854/5063 (data de consulta: 05/06/18)

Nota de l'arxiver

Descrita per NPP (GDiA. UVic - UCC), 5 de juny de 2018.

Àrea d'ingressos

Matèries relacionades

Persones i organitzacions relacionades

Related genres