File R2531 - Investidura de Linda H. Aiken

Inestidura de Linda H. Aiken 01 Inestidura de Linda H. Aiken 02 Inestidura de Linda H. Aiken 03 Inestidura de Linda H. Aiken 04 Inestidura de Linda H. Aiken 05 Inestidura de Linda H. Aiken 06 Inestidura de Linda H. Aiken 07 Inestidura de Linda H. Aiken 08 Inestidura de Linda H. Aiken 09 Inestidura de Linda H. Aiken 10 Inestidura de Linda H. Aiken 11 Inestidura de Linda H. Aiken 12 Inestidura de Linda H. Aiken 13 Inestidura de Linda H. Aiken 14 Inestidura de Linda H. Aiken 15 Inestidura de Linda H. Aiken 16 Inestidura de Linda H. Aiken 17 Inestidura de Linda H. Aiken 18 Inestidura de Linda H. Aiken 19 Inestidura de Linda H. Aiken 20 Inestidura de Linda H. Aiken 21 Inestidura de Linda H. Aiken 22 Inestidura de Linda H. Aiken 23 Inestidura de Linda H. Aiken 24

Identity area

Reference code

ES CAT AUVIC AF02-AF02.03-C131-R2531

Title

Investidura de Linda H. Aiken

Date(s)

  • 2017-05-29 (Creation)

Level of description

File

Extent and medium

24 imatges digitals, 39,4 MB

Context area

Name of creator

Biographical history

Archival history

Immediate source of acquisition or transfer

Content and structure area

Scope and content

Appraisal, destruction and scheduling

Accruals

System of arrangement

Conditions of access and use area

Conditions governing access

Conditions governing reproduction

Language of material

Script of material

Language and script notes

Physical characteristics and technical requirements

Finding aids

Allied materials area

Existence and location of originals

M:\2016-2017\Rectorat\Actes\DHC Linda H. Aiken\R2531

Existence and location of copies

Related units of description

Related descriptions

Notes area

Note

Investidura de la setena Doctora Honoris Causa de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, Linda H. Aiken. Amb aquest títol honorífic la Universitat reconeix una de les figures cabdals del món de la Infermeria que amb la seva recerca ha contribuït a prestigiar la professió a tot el món, a valorar la seva contribució a la recuperació i la qualitat de vida dels pacients i a reconèixer el seu paper en el bon funcionament de la institució hospitalària.
Linda H. Aiken va nèixer a Florida l’any 1943, és infermera i doctora en sociologia per la Universitat de Texas. Actualment és la directora de la càtedra Clara M. Fagin de lideratge infermer de la Universitat de Pensilvània, on també fa classes de Sociologia, i on dirigeix el Center of Health Outcomes and Policy Research. És membre de l’Acadèmia Americana d’Infermeria (FAAN) i del Royal College of Nursing del Regne Unit, institucions que vetllen per la promoció de l’excel·lència de la pràctica i pel desenvolupament de polítiques de salut.
Van presidir l'acte el rector de la Universitat, Jordi Montaña, el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vic i president de la Fundació d’Estudis Superior en Ciències de la Salut, Dr. Josep Arimany i la secretària general de la Universitat, M Àngels Crusellas.
La padrina de la nova doctora va ser Paola Galbany, degana de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar. L’encarregada de pronunciar la Laudatio va ser la Dra. Mireia Subirana, exdegana de la Facultat, que va desgranar punt per punt la trajectòria biogràfica i investigadora d'Aiken.
Aquest doctorat honoris causa s’atorga coincidint amb la celebració del 35è aniversari dels estudis d’Infermeria a Vic.
Com mana la tradició, una setantena de doctors de la UVic-UCC van entrar en processó a la sala lluint la medalla de doctor de la Universitat. Durant l’acte, l’artista osonenc Marià Dinarès va lliurar a la Dra. Aiken l’original de la caplletra commemorativa del seu doctorat honoris causa. Finalment, els Emboirats de la UVic van aixecar un pilar d’honor a la nova doctora. En el seu parlament, la Dra. Aiken va dir que era “la millor cerimònia universitària que m’han dedicat”.

Alternative identifier(s)

Access points

Subject access points

Genre access points

Description control area

Description identifier

CAT AUVIC AF02-AF02.03-C131-R2531

Institution identifier

CAT AUVIC

Rules and/or conventions used

Norma de Descripció Arxivística de Catalunya (NODAC). Barcelona: Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura. Subdirecció general d'Arxiu i Associació d'Arxivers de Catalunya, 2007.

Status

Final

Level of detail

Minimal

Dates of creation revision deletion

2018-06-05 (data de creació)

Language(s)

  • Catalan

Script(s)

Sources

L'Apunt, bloc informatiu de la UVic, 1 de juny de 2017. Consultable a: http://mon.uvic.cat/lapunt/dra-linda-aiken-el-nostre-personal-dinfermeria-es-un-be-nacional/ (data de consulta: 05/06/18)
L'Apunt, bloc informatiu de la UVic, 25 de maig de 2017. Consultable a: http://mon.uvic.cat/lapunt/15681-2/ (data de consulta: 05/06/18)
L'Apunt, bloc informatiu de la UVic, 11 de maig de 2017. Consultable a: http://mon.uvic.cat/lapunt/la-doctora-linda-h-aiken-sera-doctora-honoris-causa-de-la-uvic-ucc/ (data de consulta: 05/06/18)
Revista Campus de la UVic, núm. 161, setembre de 2017, pàg. 9. Consultable a: http://hdl.handle.net/10854/5063 (data de consulta: 05/06/18)

Archivist's note

Descrita per NPP (GDiA. UVic - UCC), 5 de juny de 2018.

Accession area

Related subjects

Related people and organizations

Related genres