udc R2557 - Investidura de Ramon Besa

Investidura de Ramon Besa 01 Investidura de Ramon Besa 02 Investidura de Ramon Besa 03 Investidura de Ramon Besa 04 Investidura de Ramon Besa 05 Investidura de Ramon Besa 06 Investidura de Ramon Besa 07 Investidura de Ramon Besa 08 Investidura de Ramon Besa 09 Investidura de Ramon Besa 10 Investidura de Ramon Besa 11 Investidura de Ramon Besa 12 Investidura de Ramon Besa 13 Investidura de Ramon Besa 14 Investidura de Ramon Besa 15 Investidura de Ramon Besa 16 Investidura de Ramon Besa 17 Investidura de Ramon Besa 18 Investidura de Ramon Besa 19 Investidura de Ramon Besa 20 Investidura de Ramon Besa 21 Investidura de Ramon Besa 22 Investidura de Ramon Besa 23 Investidura de Ramon Besa 24 Investidura de Ramon Besa 25
Resultats 1 a 25 de 34 Mostra-ho tot

Àrea d'identificació

Codi de referència

ES CAT AUVIC AF02-AF02.03-C131-R2557

Títol

Investidura de Ramon Besa

Data(es)

  • 2019-06-20 (Creació)

Nivell de descripció

udc

Volum i suport

34 imatges digitals, 165 MB

Àrea de context

Nom del productor

(2014-)

Història arxivística

Origen de l'ingrés o de la transferència

Àrea de contingut i estructura

Abast i contingut

Valoració, destrucció i programació

Ingressos

Sistema d'organització

Àrea de condicions d'accés i ús

Condicions d'accés

Condicions de reproducció

Idioma del material

Escriptura dels documents

Nota sobre les llengües i escriptures

Característiques físiques i requeriments tècnics

Instruments de descripció

Àrea de documentació relacionada

Existència i localització dels originals

U:\Fotos\2018-2019\Institucional\Rectorat\DHC Ramon Besa

Existència i localització de reproduccions

Unitats de descripció relacionades

Descripcions relacionades

Àrea de notes

Nota

Acte d'investidura com a Doctor Honoris Causa de Ramon Besa i Camprubí. Amb aquest títol honorífic la Universitat ha volgut reconèixer un dels periodistes esportius de referència de la premsa escrita d’aquest país vinculat i compromès amb el territori.
L'acte ha estat presidit per el rector de la UVic-UCC Josep Eladi Baños, l'alcaldesa de Vic i presidenta de la FUB Anna Erra i la secretària general de la UVic-UCC M. Àngels Crusellas.
La padrina de l’acte ha estat la degana de la Facultat d'Empresa i Comunicació de la UVic-UCC, Elisenda Tarrats, i el vicedegà, Xavier Ginesta, ha fet la laudatio. A part, l’acte ha comptat amb les intervencions de dos amics de Besa, la del periodista Agustí Danés i la de l'historiador i membre del patronat de la FUB Joaquim Albareda.
Durant l’acte, l’artista Toni Garcia Serrat ha lliurat a Ramon Besa l’original de la caplletra commemorativa del seu doctorat honoris causa.
Besa, que va néixer a Perafita, al Lluçanès, és llicenciat en periodisme i actualment és redactor en cap del diari El País a Barcelona. Col·laborador de Ràdio Barcelona i Catalunya Ràdio, també és professor de periodisme a la Universitat Ramon Llull. Va ser redactor en cap d’esports del diari Avui entre el 1979 i el 1986 i va ser redactor-fundador d’El 9 Nou. Ha publicat diversos llibres, ha estat vicedegàdel Col·legi de Periodistes de Catalunya i actualment és membre de la comissió esportiva de la Fundació Ernest Lluch. A més, ha rebut diversos guardons com el premi ciutat de Barcelona de Periodisme el 2000, el premi Quim Regàs de Periodisme el 2008, el premi internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbán el 2009 i la medalla de bronze al mèrit esportiu del Consell Superior d’Esports el 2013.

Identificador(s) altenatiu

Punts d'accés

Punts d'accés per matèria

Punts d'accés per lloc

Punts d'accés per autoritat

Punts d'accés de gènere

Àrea de control de la descripció

Identificador de la descripció

CAT AUVIC AF02-AF02.03-C131-R2557

Identificador de la institució

CAT AUVIC

Regles o convencions

Norma de Descripció Arxivística de Catalunya (NODAC). Barcelona: Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura. Subdirecció general d'Arxiu i Associació d'Arxivers de Catalunya, 2007.

Estat d'elaboració

Finalitzat

Nivell de detall

Bàsic

Dates de creació revisió eliminació

2019-06-20 (data de creació)

Idioma(es)

  • català

Escriptura(es)

Fonts

Nota de l'arxiver

Descrita per NPP (GDiA. UVic - UCC), 20 de juny de 2019.

Àrea d'ingressos

Matèries relacionades

Persones i organitzacions relacionades

Related genres