File R2557 - Investidura de Ramon Besa

Investidura de Ramon Besa 01 Investidura de Ramon Besa 02 Investidura de Ramon Besa 03 Investidura de Ramon Besa 04 Investidura de Ramon Besa 05 Investidura de Ramon Besa 06 Investidura de Ramon Besa 07 Investidura de Ramon Besa 08 Investidura de Ramon Besa 09 Investidura de Ramon Besa 10 Investidura de Ramon Besa 11 Investidura de Ramon Besa 12 Investidura de Ramon Besa 13 Investidura de Ramon Besa 14 Investidura de Ramon Besa 15 Investidura de Ramon Besa 16 Investidura de Ramon Besa 17 Investidura de Ramon Besa 18 Investidura de Ramon Besa 19 Investidura de Ramon Besa 20 Investidura de Ramon Besa 21 Investidura de Ramon Besa 22 Investidura de Ramon Besa 23 Investidura de Ramon Besa 24 Investidura de Ramon Besa 25
Results 1 to 25 of 34 Show all

Identity area

Reference code

ES CAT AUVIC AF02-AF02.03-C131-R2557

Title

Investidura de Ramon Besa

Date(s)

  • 2019-06-20 (Creation)

Level of description

File

Extent and medium

34 imatges digitals, 165 MB

Context area

Name of creator

(2014-)

Archival history

Immediate source of acquisition or transfer

Content and structure area

Scope and content

Appraisal, destruction and scheduling

Accruals

System of arrangement

Conditions of access and use area

Conditions governing access

Conditions governing reproduction

Language of material

Script of material

Language and script notes

Physical characteristics and technical requirements

Finding aids

Allied materials area

Existence and location of originals

U:\Fotos\2018-2019\Institucional\Rectorat\DHC Ramon Besa

Existence and location of copies

Related units of description

Related descriptions

Notes area

Note

Acte d'investidura com a Doctor Honoris Causa de Ramon Besa i Camprubí. Amb aquest títol honorífic la Universitat ha volgut reconèixer un dels periodistes esportius de referència de la premsa escrita d’aquest país vinculat i compromès amb el territori.
L'acte ha estat presidit per el rector de la UVic-UCC Josep Eladi Baños, l'alcaldesa de Vic i presidenta de la FUB Anna Erra i la secretària general de la UVic-UCC M. Àngels Crusellas.
La padrina de l’acte ha estat la degana de la Facultat d'Empresa i Comunicació de la UVic-UCC, Elisenda Tarrats, i el vicedegà, Xavier Ginesta, ha fet la laudatio. A part, l’acte ha comptat amb les intervencions de dos amics de Besa, la del periodista Agustí Danés i la de l'historiador i membre del patronat de la FUB Joaquim Albareda.
Durant l’acte, l’artista Toni Garcia Serrat ha lliurat a Ramon Besa l’original de la caplletra commemorativa del seu doctorat honoris causa.
Besa, que va néixer a Perafita, al Lluçanès, és llicenciat en periodisme i actualment és redactor en cap del diari El País a Barcelona. Col·laborador de Ràdio Barcelona i Catalunya Ràdio, també és professor de periodisme a la Universitat Ramon Llull. Va ser redactor en cap d’esports del diari Avui entre el 1979 i el 1986 i va ser redactor-fundador d’El 9 Nou. Ha publicat diversos llibres, ha estat vicedegàdel Col·legi de Periodistes de Catalunya i actualment és membre de la comissió esportiva de la Fundació Ernest Lluch. A més, ha rebut diversos guardons com el premi ciutat de Barcelona de Periodisme el 2000, el premi Quim Regàs de Periodisme el 2008, el premi internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbán el 2009 i la medalla de bronze al mèrit esportiu del Consell Superior d’Esports el 2013.

Alternative identifier(s)

Access points

Subject access points

Genre access points

Description control area

Description identifier

CAT AUVIC AF02-AF02.03-C131-R2557

Institution identifier

CAT AUVIC

Rules and/or conventions used

Norma de Descripció Arxivística de Catalunya (NODAC). Barcelona: Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura. Subdirecció general d'Arxiu i Associació d'Arxivers de Catalunya, 2007.

Status

Final

Level of detail

Minimal

Dates of creation revision deletion

2019-06-20 (data de creació)

Language(s)

  • Catalan

Script(s)

Sources

Archivist's note

Descrita per NPP (GDiA. UVic - UCC), 20 de juny de 2019.

Accession area